tisdag 24 juli 2012

Key lime pie
15 st digestive kex
150g smält smör
Smula kexen och blanda ner smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten. Stek i ca 8 minuter på 175grader.

400g Viking mjölk(kondenserad mjölk)
1dl limesaft
5 ägg gulor

Vispa upp ägg gulorna(spara vitorna) blanda i mjölken och lime. Häll fyllningen i pajformen och grädda ca 15 minuter. Vispa ihop äggvitorna och vänd ner ett par matskedar socker. Vispa dem till ett hårt skum och bred ut över pajen. Stek den ett par minuter tills marängen fått färg. Kyl av pajen och ställ den i frysen 3 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kautakeino

Ja vi har bokat en helg till Kautakeino. Någon åker till Spanien och någon väljer att åka till Nord Norge… VG skriver att det är nu -34 grad...