onsdag 30 mars 2011

ÅrjängsTrollet 4 ever...

Jens Magnusson har skrivit om ÅrjängsTrollet i dagens NWT.
Och i Aftonbladet så har Johan Tell från Vagabond kårat Trollet till det fulaste man kan se i hela sverige.....
I NWT har de en omröstning på om Årjängstrollet är tråkigt eller inte. Nu tycker 53% att trollet inte är tråkigt och det är 652 personer som har röstat.

Trollet är bara bäst. Och tänk så många minnen man har i från det att man var liten.
Alla ungarna på Violvägen var utklädda till kaniner och sjöng "Kaninsången" uppe på scenen en påskafton för tusen år sedan.
Godisregn, uppträdanden och bara en plats att sitta på och se på folk.Hur många gånger har vi inte åkt i svansen både som barn och vuxna. ;)
Trollet har alltid funnits där, nästan lite trygt på ett vis.
Allt annat i Årjäng har förändrats sedan man var barn. Trollet fick väll ett "facelift" och en tomtemössa till jul ett par gånger. Men annars har det alltid varit det samma trollet...
Nagellack hade trollet ett tag på -90 talet, men det tror jag inte var meningen haha...

ÅrjängsTrollet 4 ever



Tina som var på besök hos mig i fjol. Hon kommer ifrån Knutsford, England.
Trollet blev modell i från alla möjliga vinklar den dagen...

Ja
47%
Nej
53%
Totalt har 652 personer röstat.


Årjängstrollet

Årjängstrollet föddes våren 1972. Inspirationen fann upphovsmännen Bo Danielsson och Claes-Erik Claesson i Thore Skogmans barnbok vars titel var just Årjängstroll. När de fick se illustrationerna väcktes tanken på att trolltemat var något man kunde använda sig av. Bo Danielssons son Bengt-Åke ritade ett förslag på ett troll och därefter kontaktades bokens illustratör Erik Hermansson som i sin tur tog fram en modell.

– Vi tänkte oss ett troll i mindre format men när vi fick tillbaka modellen hade det blivit större, säger Bo Danielsson.

Årjängstrollet är cirka nio meter högt och har genom åren fungerat som både scen, turistbyrå och inte minst som nav för föreningen Start 68:s verksamhet.

Källa: Bo Danielsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...