Skaffa bankkonto i Norge


Nordiska statsborgare har rätt till att bo och/eller arbeta i ett annat nordiskt land utan arbets- och uppholdstillåtelse. Källa: http://www.hallonorden.org

För att öpppna bank konto i Norge måste du ha norskt personnummer eller D-nummer. Om du skall bo mer än 6 månader i Norge skall du normalt folkeregistreras här, och du vill då få ett norskt personnummer. Om du skall uppehålla dig i Norge under 6 månader, kan du få tilldelat ett D-nummer. Banken kan söka om ett D-nummer åt dig.

Vissa banker kan kräva att kunden skall vara folkregistrerad i Norge. Kom i håg att ta med giltigt pass när du skall öppna bankkonto i Norge. Några banker godtar också nyare nordiska körkort som tilfredsställer EÖS-standarden. Vid utstedelse av kort med bild, krävs nästan alltid pass. I Norge kan du få bankkort med bild av dig själv på baksidan, väldigt praktiskt eftersom du slipper att legitimera dig när du ska betala med kort.

Hos någen banker är det också önskligt, men inte ett krav, att ta med ett rekomenderat brev ifrån din gamla bank. Men jag vet inte om någon som har behövt att göra det..

Hos Nordea, som är ett nordiskt sällskap med filialer i alla de nordiska länderna, kan en kund öppna ett bankkonto i ett annat nordiskt land från Nordea i sitt eget land.

Banken i kräver vanligtvis att man skall vare folkregistrerad i Norge för att få utställt Master-, VisaCard, eller kontokreditt.

posted under |

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare