tisdag 15 juli 2008

Långråk - övernattning

Vandring i sommarregn!
Efter jobbet packade vi ryggsäckarna och körde upp till Haugseter.
Jag, Anki, Elisabeth, Tyra och Eric. Vi lånade med oss nyckeln till den lilla fiskebode uppe vid Langeråks tjärnet. Det är en ganska brant stigning den första delen och vi hade fullpackade ryggsäckar.

Hundarna var i helt extas av att få vara med på expeditionen hehe...
Efter ca. 1,5 timme var vi iallafall framme, middagen sattes på värmning. Menyn bestod av polarbröd med mjukost, lys lappskaus och Smirnoff Ice, til desert hade vi kladdkaka och vete lefser med smör och socker. Mätta blev vi iallafall!

Det finns bara två säng platser i hyttan, Elisabeth offrade sig och sov på liggunderlaget på golvet. Det rykte in en hel del ifrån den öppna spisen vilket innebar lite tårfylda ögon och kroppslukt som en rökt falukorv ;)
Nåväl är man på tur så är man.

Klockan ringde tidigt i morse 06:15.
Jag skulle vara på jobb igen kl. 09.30, de andra två tjejerna skulle med
på Juvturen som startade kl. 10.00
Det gick betydligt snabbare på tillbaka vägen och när vi kom ner till Haugseter hade Wiggo frukosten klar. - Hur bra som helst!

I kväll ska vi äta tapas på Cafèen och det ser ut som att vi kommer bli ett ganska stort gäng. Förmodligen kommer vi att somna direkt efter maten, men om vi inte gör det är det fest i kväll på Svingen Pub. Ibiza tema med skumparty!

Vädret är regn, regn och lite mer regn. Det hindrar inte oss....
Bilder ifrån vandringen kommer snart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kautakeino

Ja vi har bokat en helg till Kautakeino. Någon åker till Spanien och någon väljer att åka till Nord Norge… VG skriver att det är nu -34 grad...