Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
125 g smör
ca 3,5-4 dl vetmjöl
2 mogna bananer
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 näve hasselnötter
Mörk choklad
Ugn 200*C, ca 20 minuter 12muffins normalstora
Vispa ägg,socker vaniljsocker. Mosa bananerna i äggdosisen.
Smält och kyl av smöret.
Blanda mjöl,vaniljsocker,bakpulver och de hackade hasselnötterna i en bunke.
Rör ner smöret och mjölblandningen i äggdosisen.
Fyll upp muffinsformerna rejält ;) om du har en muffinsplåt är det enklast, annars kan de flyta ut om pappersmuffinsformarna (långt ord) är för dåliga.
Tryck i en bit choklad i mitten av muffinsformen, Täck över med smet så att chokladen inte syns.
Hiv in dem mitt i ugnen och håll lite koll på dem efter 15 minuter, olika ungnar steker olika fort...blabla.
Servera med svart kaffe i gott sälskap!
3 ägg
2 dl socker
125 g smör
ca 3,5-4 dl vetmjöl
2 mogna bananer
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 näve hasselnötter
Mörk choklad
Ugn 200*C, ca 20 minuter 12muffins normalstora
Vispa ägg,socker vaniljsocker. Mosa bananerna i äggdosisen.
Smält och kyl av smöret.
Blanda mjöl,vaniljsocker,bakpulver och de hackade hasselnötterna i en bunke.
Rör ner smöret och mjölblandningen i äggdosisen.
Fyll upp muffinsformerna rejält ;) om du har en muffinsplåt är det enklast, annars kan de flyta ut om pappersmuffinsformarna (långt ord) är för dåliga.
Tryck i en bit choklad i mitten av muffinsformen, Täck över med smet så att chokladen inte syns.
Hiv in dem mitt i ugnen och håll lite koll på dem efter 15 minuter, olika ungnar steker olika fort...blabla.
Servera med svart kaffe i gott sälskap!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning