Bloggarkiv
Leta i den här bloggen
onsdag 18 april 2012
Meny för en Tisdag kväll
Förrätten Pruscottiskinka på salladsbädd som det så fint heter. (använd ruccola för att få fram nötsmaken som passar bra ihop med skinkan),honungsmelon och balsamvinäger.
Älgstek med pressad potatis och rödvinsås med tranbär
Efterätt: Vaniljglass med apelsin och passionsfruktssås
Kokade upp färskpressad apelsinjuice från 3 apelsiner med saften och kärnorna ifrån 1 passionsfrukt. Tillsatte lite vaniljsocker och råsocker. Kokade en liten stund och silade det.
Värm upp såsen för servering.
För ett par dagar sedan tog jag upp en älgstek och marinerade den.
Marinaden bestog av ca 2 dl Gin, 6 dl rödvin, en burk med krossade tomater,två vitlökar,en gul lök,lagerblad salt och peppar.
Två gånger om dagen vände jag steken i marinaden i två dagar. När den hade gosat till sig stekte jag den i en panna på ganska hög värme för att bevara den så saftig som möjligt. Efter det slängde jag in den i ugnen tillsammans med lite marinad ca 2 dl. 100*c längs ned i ugnen tills steken får en temperatur på ca 65*C. ca 2-3 timmar (Här måste du använda en kökstermometer) När den står på 65*C ta ut steken och låt den vila ca 1 timme med folie över.
Marinaden som blev över silade jag av och kokade en rödvinsås på.
Serverade med pressad potatis, stekta morötter och lök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Egypten
På väg till frukost. Det blir mycket mat när man bor på all-inclusive hotell. Det är mat i mellan måltiderna också om man vill. Vi lägger os...
-
Moods of Norway VAFFELJERN kommer att ligga ute till försäljning i mitten av oktober. Priset är 999,- inkluderat en exklusiv Moods of Norwa...
-
Det var den 15 februari , Efter att ha sett dokumentären Forks over Knives som vi bestämde oss för att ändra vår kost till fullständigt p...
-
Nu har jag haft mina Cress jaktbyxor i ca 4-5 år och de blir bara bättre och bättre. De är gjorda av getskinn och tål både vatten och vin...
Ser mumsigt ut. Saknar våra middagar!!
SvaraRaderaJA...jag med =(
SvaraRadera