I går skulle jag iväg och göra Julgodis tillsammans med Mimmi, stressad som jag var fick jag inte med mig alla ingredienser jag skulle. Så himla typiskt, iställlet hjälpte jag till och rullade marsipan och mintkyssar.
Idag handlade jag in det som fattades i går och resulatet blev så här.
Saffransbollar med choklad
4 ägg
2 dl socker
0,5 g saffran
1 dl smör
400 g ( ca 11,5 dl) kokosflingor
Mörk choklad
Sätt ugnen på 175*C.
Rör i hop ägg,socker och saffran. Rör i smöret och kokos. Låt stå 10 minuter
Klicka ut smeten och forma till små toppar på en plåt med smörpapper. Jag använde två matskedar att klicka ut smeten med.Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna. Smält choklad i vattenbad och ringla över med en skjed.
Sikta över florsocker så ser det riktigt bra ut =) Servera med glögg!
Rocky Road med tomteskum
600 g mörk choklad 70%
2 påsar med dumlekola
2 nävar med Tomteskum som du klipper i mindre bitar
3 dl jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
1 dl cashwenötter
Blanda, blanda...
Kleta ut på en plåt
Gör så här:
Smält chokladen på låg värme i vattenbad.
Blandasamtliga ingredienser
Fyll smeten i en plåt ca 2 cm tjock och låt stelna i kylskåp
När kakan har stelnat, skär upp i bitar och servera =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning