ca 10 bitar
400g mandelmassa ( marsipan i norge)
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
1 dubbel daim
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl grädde
300g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
Färska frukter och bär ex. physalis,kiwi etc
Hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 g hallon 2 msk florsocker
Du gör så här:
Sätt ugnen på 175*C. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispa äggvitor,kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan kalna.
Vispa grädden och hacka daimen, blanda. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbard. Ta chokladen i från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys i minst 4 timmar. Kakan kan frysas ner.
Låt tårtan stå framme ca 30 minuter före servering. Garnera tårtan med frukt och choklad.
Värm hallonen och blanda i florsocker och servera =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning