Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

söndag 27 november 2011

Julgodis för alla gottegrisar =)

1.a Advent idag och jag är ledig.
Bestämde mig för att göra lite julgodis, resultatet belv så här:

Ischoklad med lingon/blåbärs glögg
200g kokosfett
250 g mörk chocklad
2 msk glögg ( jag valde lingon/blåbär)

Smält kokosfettet och chokladen i vattenbad.
När allt har smält rör i glöggen.
Fyll ischokladformarna helt upp till kanten och ställ kallt en timme.

Tryffel med nougat
125 g nougat
100 g mjölkchoklad
100 g mörkchoklad
2 msk whisky
1 dl grädde ( 2 msk glycos om du har hemma)
30 g smör

  1. Hacka eller dela chokladen och nougaten och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädde, glykos (valfritt) och likör.
  3. Häll den varma grädden över chokladen och rör ihop så att chokladen smälter. Du kan värma chokladen i mikron någon minut i taget på full effekt eller värma bunken i en kastrull med sjudande vatten.
  4. Skär smöret i kuber och rör i dem i chokladsmeten. Rör och värm så att smöret smälter ut i chokladsmeten.
  5. Dags att göra tryfflarna - Låt smeten kallna å bli ganska så stel innan du fortsätter
  6. Jultryffel som spritsade noisetter: Fyll smeten i spritspåse och pritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper och pudra med cacao och låt stelna i rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Egypten

På väg till frukost. Det blir mycket mat när man bor på all-inclusive hotell. Det är mat i mellan måltiderna också om man vill. Vi lägger os...