Bestämde mig för att göra lite julgodis, resultatet belv så här:
Ischoklad med lingon/blåbärs glögg
200g kokosfett
250 g mörk chocklad
2 msk glögg ( jag valde lingon/blåbär)
Smält kokosfettet och chokladen i vattenbad.
När allt har smält rör i glöggen.
Fyll ischokladformarna helt upp till kanten och ställ kallt en timme.
Tryffel med nougat
125 g nougat
100 g mjölkchoklad
100 g mörkchoklad
2 msk whisky
1 dl grädde ( 2 msk glycos om du har hemma)
30 g smör
- Hacka eller dela chokladen och nougaten och lägg i en skål.
- Koka upp grädde, glykos (valfritt) och likör.
- Häll den varma grädden över chokladen och rör ihop så att chokladen smälter. Du kan värma chokladen i mikron någon minut i taget på full effekt eller värma bunken i en kastrull med sjudande vatten.
- Skär smöret i kuber och rör i dem i chokladsmeten. Rör och värm så att smöret smälter ut i chokladsmeten.
- Dags att göra tryfflarna - Låt smeten kallna å bli ganska så stel innan du fortsätter
- Jultryffel som spritsade noisetter: Fyll smeten i spritspåse och pritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper och pudra med cacao och låt stelna i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning