Perfekta till frukost.
6 stora scones räcker till fika för 4 personer
8 dl vetemjöl ( ev. lite mer grahamsmjöl om degen blir väldigt kladdig)
3 dl fiber havregryn
1/2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
100 gram smör
1 ägg
3 dl mjölk
1 1,5 dl frysta blåbär
Blanda vetemjöl, havregryngryn, socker, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den.
Rör ihop till en deg.
Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör,sylt och ett glas med smootie ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning