Det fick helt enkelt bli en kladdkaka utan ägg...
Kladdkaka utan ägg
2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk
2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk
Hacka lite mörk choklad och strö på toppen av kakan innan du gräddar den
1. Vispa socker ochsmör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
1. Vispa socker ochsmör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i minst 2 minuter.
3. Vispa i minst 2 minuter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
5. Grädda i 150° i 35-40 min.
5. Grädda i 150° i 35-40 min.
den var kjempegod! knallbra!!
SvaraRaderaneeee den va ju inte goooo =))))
SvaraRadera